Muziek törf

Gepubliceerd op 4 februari 2016 | door Jan Glas

0

12 maart Törf speelt gedichten van Simon van Wattum in SHC, Stadskanaal

Op zaterdag 12 maart om 20:00 uur geeft de Groninger Folkband Törf een concert in het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal. In de intieme setting van het SHC brengt de band nummers van hun nieuwe cd ‘Dichten’ ten gehore, waarop gedichten van de Knoalster dichter Simon van Wattum (1930-1995) op muziek zijn gezet.
Het concert maakt deel uit van de Grunneger Weke, die dit jaar voor het eerst ook in de gemeente Stadskanaal plaatsvindt.

Simon van Wattum was journalist van de Winschoter Courant en dichter. Henk Scholte, zanger van Törf, noemt hem ‘een van de beste dichters die Groningen ooit heeft gekend, zijn teksten zingen van zichzelf’. Niet voor niets is ook de Streekkamer in de bibliotheek van Stadskanaal naar hem vernoemd. Ter gelegenheid van zijn 85e geboortedag in december 2015 verscheen de cd ‘Dichten’ van Törf waarop negen gedichten uit de bundel “Twijstried” uit 1980 zijn opgenomen.
De gedichten gaan over het Groninger land, het gewone leven van de Groninger, de innerlijke “twijstried” van de dichter, maar ook over de dreiging van de koude oorlog in de tweede helft van de 20e eeuw.

Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren voor dit concert, waar maar beperkt plaats is, kan nu al tijdens kantooruren telefonisch op 0599-612649 of via info@streekhistorischcentrum.nl. De entree bedraagt € 15,00, donateurs van het SHC betalen € 12,50.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =

Terug naar boven ↑
  • Muziek activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten