Literatuur

Gepubliceerd op 9 maart 2015 | door Jan Glas

0

12 maart Schiere Verhoalen in Barontheater

Op donderdag 12 maart 2015 om 20.00 uur zal Mien Westerkwartier weer een Vertelavond houden in het Barontheater in Opende. In 2014 schreef Mien Westerkwartier weer een wedstrijd uit, iedereen die dat wilde kon een verhaal insturen rondom het centrale thema ‘kerk’. Dat leverde een twintigtal inzendingen op en uit die 20 heeft een jury een zevental verhalen geselecteerd.

Eén van die verhalen is van Reinder Hiemstra en hij zal zelf dit verhaal voorlezen. De overige zes verhalen zullen worden verteld door of namens de schrijver en alles in de streektaal van het Westerkwartier.

De inzendingen vormen een bont geheel rondom het thema ‘kerk’, waarbij het kan gaan om het stenen gebouw met al zijn bewoners of om het instituut. Hierbij valt te denken aan de gelovigen die het al dan niet met elkaar aan de stok kregen over de richting waarin de kerk moest gaan. Verhalen met een lach en een traan, maar bovenal herkenbaar. Daarnaast wordt nog een aantal gastoptredens verzorgd en door wie, dat blijft een verrassing.

Wie dit mee wil maken is van harte welkom in het mooie Baron theater, waar we gastvrij worden ontvangen. De avond staat onder leiding van Sjoert van der Naald en de toegang is gratis!

(Op foto: Sjoert van der Naald)

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =

Terug naar boven ↑
  • Literatuur activiteiten

    Geen nieuwe activiteiten