Algemeen grode grunneger dictee

Gepubliceerd op 14 november 2018 | door Jan Glas

0

12 december Eerste Grode Grunneger Dictee in Stad met als thema Dikkedakken

Op woensdag 12 december vindt de eerste editie plaats van het Grode Grunneger Dictee. Het dictee, waarin het Gronings centraal staat, is de opvolger van het Hogelandster Dictee. Het Grode Grunneger Dictee wordt gehouden in het der Aa-Theater in Groningen. Het thema van de avond is dikkedakken, oftewel lekker eten. Het dictee wordt samengesteld door docente Groninger taal- en letterkunde Coby Vermeeren-Thedinga. Riemke Bakker, toneelspeelster bij theatergroep Waark en docente Gronings, zal het dictee voorlezen. De presentatie van de avond is in handen van Henk Scholte, consulent van het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC).

Randprogramma

In de pauze, in de nakijktijd van het dictee, geeft Henk Scholte een culinaire beschouwing over Gronings eten. Streektaalzanger Klaas Spekken geeft een muzikaal optreden. En – na gedane arbeid is het goed eten: het CGTC biedt alle deelnemers aan het dictee in stijl van het thema een kleine Grunneger pruiverij aan.

De winnaar van het Grode Grunneger Dictee wordt beloond mit n dikke, vedde pries! Dus loat joe nait nuigen, moar dou mit! Dus meld joe aan!

Het Grode Grunneger Dictee wordt georganiseerd door het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en De Grunneger Sproak, in haar eigen Der Aa-Theater.

Opgave dictee is noodzakelijk via abderaatheater@gmail.com (vol = vol)

Grode Grunneger Dictee op woensdag 12 december
Locatie: Der Aa-Theater in Groningen stad
Adres: Akerkstraat 11, Groningen
Entree: gratis
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Zowel deelnemers als belangstellenden zijn welkom!

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten