Algemeen streekhistorisch centrum

Gepubliceerd op 9 maart 2016 | door Jan Glas

0

12 & 13 Maart Streekhistorisch Centrum in teken van Grunneger Weke met Törf en een verhalencafé

Het weekend van 12 en 13 maart staat in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal in het teken van de Grunneger weke in de gemeente Stadskanaal. Op zaterdagavond 12 maart geeft de Groninger Folkband Törf er een concert, op zondagmiddag 13 maart wordt er een verhalencafé gehouden met als thema ‘Opgroeien in de Kanaalstreek’.

Törf brengt zaterdagavond 12 maart in het het Streekhistorisch Centrum nummers van hun nieuwe cd ‘Dichten’ ten gehore, waarop gedichten van de Knoalster dichter Simon van Wattum (1930-1995) op muziek zijn gezet.
Simon van Wattum was behalve dichter ook journalist van de Winschoter Courant. Henk Scholte, zanger van Törf en zelf ook afkomstig uit Stadskanaal, noemt hem ‘een van de beste dichters die Groningen ooit heeft gekend, zijn teksten zingen van zichzelf’. De gedichten gaan over het Groninger land, het gewone leven van de Groninger, de innerlijke “twijstried” van de dichter, maar ook over de dreiging van de koude oorlog in de tweede helft van de 20e eeuw.
Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren voor dit concert, waar maar beperkt plaats is, kan nu al tijdens kantooruren telefonisch op 0599-612649 of via info@streekhistorischcentrum.nl. De entree bedraagt € 15,00, donateurs van het SHC betalen € 12,50.

Verhalencafé
Op zondagmiddag 13 maart wordt er met medewerking van ‘De Verhalen van Groningen’ een verhalencafé gehouden. Iedereen met herinneringen aan zijn/haar jeugd in de Kanaalstreek, of dat nu 20, 30, 40 jaar of nog langer geleden was, is van harte welkom om zijn verhaal te komen vertellen en herinneringen te delen: Ging u uit in Hotel Dopper, Frascati of Rajakimoes? Zat u bij de zangvereniging of deed u aan sport? Welke illustere leraar of lerares kunt u zich nog herinneren? De verhalen zullen worden opgetekend en vervolgens worden vastgelegd voor de toekomst en op de website www.deverhalenvangroningen.nl. De entree is deze middag gratis. U kunt zich alvast opgeven via info@streekhistorischcentrum.nl.

Voor de volledige agenda van de Knoalster Grunneger weke zie: http://www.streekhistorischcentrum.nl/activiteiten/grunneger-weke/

Bij de foto: De Handelsstraat in Stadskanaal, ooit het hart van het uitgaanscentrum met o.a. Frascati, Hotel Bellevue en bioscoop Luxor.

Tags: , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 6 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten