Algemeen Mondriaan Fonds

Gepubliceerd op 6 april 2017 | door Jan Glas

0

11 April info-middag Mondriaan Fonds ‘erfgoed & beeldende kunst’ bij Academie Minerva

Het Mondriaan Fonds organiseert op 11 april een open huis op locatie bij Academie Minerva Groningen.

Tijdens de bijeenkomst kunnen kunstenaars, bemiddelaars, instellingen, opdrachtgevers en andere betrokkenen informatie opdoen over de bijdragemogelijkheden en activiteiten van het Mondriaan Fonds. Ook wil het fonds op deze middag kennis verzamelen over wat er speelt op het gebied van erfgoed en beeldende kunst in Noord-Nederland. De bijeenkomst fungeert bovendien als netwerkmoment voor uiteenlopende partijen: van kunstenaar en kunstinitiatief tot kunstmuseum, erfgoedinstelling en opdrachtgever.

Programma:
14.00 uur: inloop
14.30 uur: welkom door Dorothea van der Meulen (dean Academie Minerva)
14.35 uur: Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) over de uitgangspunten van het beleid dat het Mondriaan Fonds in de periode 2017-2020 zal voeren
15:15 uur: Eelco van der Lingen (curator Fries Museum) in gesprek met Esther de Graaf (beeldend kunstenaar), Toos Arends (curator Into Nature) en Tom van Slooten (directeur Natuurmuseum Fryslân) over de uiteenlopende projecten die zij realiseerden met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Aansluitend gesprek met de zaal
16:00 uur: speeddaten – gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van het Mondriaan Fonds
16.30 – 17.30 uur: netwerkborrel

Voorafgaand aan dit programma kunt u deelnemen aan de workshop ‘De kunst van het aanvragen’, gegeven door Patricia Kaersenhout (beeldend kunstenaar en adviseur Mondriaan Fonds). Tijdens de workshop, die plaatsvindt van 13:00 tot 14:00 uur, gaat zij in op verschillende aspecten rondom het schrijven en beoordelen van aanvragen, met onder meer tips voor het opstellen van een werkplan en informatie over de adviescommissie en de criteria waarop een aanvraag bij het Mondriaan Fonds wordt beoordeeld. Aanmelden voor deze workshop is verplicht en kan via rsvp@mondriaanfonds.nl.

De bijeenkomst is openbaar toegankelijk en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor het evenement kan via: https://www.mondriaanfonds.nl/aanmelden-evenement-3/.

Tags:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten