Algemeen Grunneger Weke Westerwolde

Gepubliceerd op 22 februari 2017 | door Jan Glas

0

10 t/m 18 maart Grunneger Weke in Westerwolde

Van 10 t/m 18 maart 2017 vindt de Grunneger Weke Westerwolde plaats. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur.

Er is een vol programma. De start is op vrijdag 10 maart met een Groots Grunnegs ‘laidjesfestival’, een optreden van leerlingen van 13 basisscholen van Bellingwolde en Vlagtwedde met medewerking van Olaf Vos en Alex Vissering. Diezelfde dag en zaterdag zijn er voorstellingen van ‘Hoes en Heerd’. Verder zijn er o.a. een Talentenjacht Groninger muziek, Films en oude foto’s uit Vlagtwedde, een fragment uit ‘Kees Visscher… de musical’, Broescursussen Gronings, flitslezingen, voorlezen, oude Groninger spelletjes, koffieconcert Bert Hadders, Nordanus met Groninger liedjes, Grunneger cupcakes maken, diverse wandelingen, exposities en jaarmarkten met streekprodukten. Op de laatste dag, 18 maart, is er een Grunneger Laidjesoavend met de Stroatklinkers en het koor De Westerwoldse Wichter.

Dit is slechts een kleine greep uit het volle programma. Bekijk het hele programma in onderstaande PDF. Klik voor een vergroting.

Tags: ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten