Algemeen Janneke Vos

Gepubliceerd op 22 november 2017 | door Jan Glas

0

10 december Janneke Vos leest sterke verhalen met Wia Buze als gast

De wintervertellingen-jubileumeditie: tien jaar sterke verhalen van het Roemeense platteland door Janneke Vos. Met een gastoptreden van Wia Buze.

Schrijfster en oud-presentatrice van RTV Noord Janneke Vos komt op zondag 10 december naar het Cultuurhuis De Klinker in Winschoten met een keur aan sterke (winter)verhalen én muziek uit Roemenië. Geniet mee van hoogtepunten uit 10 jaar pionieren in het dorpje Oarba de Mures, gelegen op de prairie van Transsylvanië. Een middag winterse, komische, spannende verhalen én prachtige klanken die vertellen over vrieskou en eenzaamheid, over zangkoren in een heldere winternacht, over kleurrijke Roemeense tradities en Groningse nuchterheid. Nou ja, nuchterheid?

‘Wat een geweldige traditie is het om kerstliederen zingend langs de deuren in ons Roemeense dorp te gaan. En wat bijzonder dat ik als Groningse aan dit gebruik mee mag doen. Ik word alsmaar blijer van het zingen van Trei Pastori of Deschide usa crestine. Ik zing als een lijster. Maar de priester die voorop gaat neemt mij toch even apart. Het is de bedoeling dat ik slechts proef van de pruimenjenever die ons bij elke stop wordt aangeboden. Niet dat ik alles opdrink. O. Ik vond het ook al zo knap van de anderen. We hebben nog zeker veertig huizen te gaan en nu al zie ik alles dubbel.’

Wintervertellingen uit het land van schapen en schnaps, hartverwarmend voor zelfs de grootste koukleum. Met medewerking van Wia Buze, Tita Klimp, Erik de Jong en Bert Ridderbos.

Meer informatie: www.indeklinker.nl

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Terug naar boven ↑
  • Activiteiten